Dierenoppas en uitlaatservice Maastricht e.o.

Oppasservice

Van 5 t/m 13 oktober ben ik afwezig, telefoonjes/emails en bestellingen worden vanaf 14 oktober verwerkt.

Als u op vakantie gaat wilt u uw huisdier(en) natuurlijk goed verzorgd achterlaten. Maar waar kiest u voor, een dierenpension of een persoonlijke oppasser?

Sommige dieren vinden een dierenpension het einde waar ze met andere soortgenootjes kunnen spelen. Voor deze (veelal) honden en sommige katten is dit een prima keuze. Echter kan het, zeker tijdens de vakanties, erg druk en massaal zijn waardoor uw huisdier misschien niet veel aandacht krijgt of naar de speelkamer kan of op de veldjes mag.

Veel huisdieren, met name katten, zijn erg gehecht aan vaste routines en hun veilige plekjes in huis. Anderen vinden het fijn om buiten rond te blijven struinen en anderen vinden vreemden maar niks. Allemaal puntjes waar rekening mee moet worden gehouden als u twijfelt tussen een pension of persoonlijke oppasser.

 

Hoe werk ik?

Als eerste maken we een (gratis) afspraak waarbij ik bij u thuis kennis kom maken met uw huisdier(en). We kunnen zien of het klikt en waar alle benodigde spullen liggen om uw dier(en) te verzorgen. Afhankelijk van uw wensen kom in één, twee of drie keer per dag bij u aan huis om uw huisdier(en) te verzorgen. Voor honden geldt een minimum van twee keer per dag i.v.m. het doen van de behoefte, voor alle andere dieren geldt een minimum van één keer per dag. Dit minimum is er om uw dier goed in de gaten te blijven houden.

 

Voor welk(e) dier(en) zorg ik?

In principe verzorg ik alle dieren die in huis gehouden worden. D.w.z. honden, katten, konijnen, fretten, cavia’s, hamsters, muisjes, (tamme) ratten, gerbils, degoes en chinchilla’s. Heeft u andere dieren zoals kippen, vissen of reptielen? Stuur mij dan vrijblijvend uw gegevens en welke dieren u heeft, dan kunnen we altijd de mogelijkheden bespreken.

 

Mijn huisdier(en) hebben suikerziekte of gebruiken medicatie

Dit is geen enkel probleem! Zoals u bij over mij heeft kunnen lezen ben ik een afgestudeerd paraveterinaire oftewel dierenarts assistente.

We kunnen samen een tijd afspreken waarop bv. de insuline of andere medicatie gegeven moet worden. Het voordeel is dat ik eerder zie wanneer een dier zich niet goed voelt, daarop zal ik adequaat reageren door het dier te geven wat deze nodig heeft (bv. naar de (eigen) dierenarts).

 

Mijn huisdier(en) hebben een gebruiksaanwijzing

Ook dit is geen probleem. Als professioneel gedragsdeskundige voor honden en katten kan ik dieren goed lezen en op hun gedrag reageren. Met de juiste aanwijzing(en) komen we er zeker uit!

 

Extra’s

Naast het verzorgen van uw huisdier(en) zal ik ook dagelijks uw post bijhouden en, indien gewenst, de planten in huis water geven. Afhankelijk hoe lang de oppasperiode duurt zal ik 1 keer in de week stofzuigen zodat u in een schoon huis thuis komt.

 

 

 

 

Tarieven

Mijn tarieven worden berekend per bezoek, niet per huisdier. Een kennismakingsgesprek bij u aan huis is altijd gratis.

 

Honden

Voor de oppasservice bij honden geldt een minimum bezoek van 2 maal per dag. Aangezien honden afhankelijk zijn van ons om hun behoefte te kunnen doen kan er niet gekozen worden voor 1 maal per dag.

Tarieven

  • Tweemaal daags – 2 maal 15 minuten wandelen: €19 per dag
  • Tweemaal daags – 2 maal 30 minuten wandelen: €26 per dag
  • Driemaal daags – 3 maal 15 minuten wandelen: €28 per dag

Er geldt een maximum van 2 honden. Heeft u meer honden? Dan komt er €5 per hond, per dag bij (max. 3 honden per huishouden).

 

Katten

Voor de oppasservice bij katten geldt een minimum bezoek van 1 maal per dag.

Tarieven

  • Eenmaal daags buiten kat(ten)*: €7 per dag
  • Eenmaal daags binnen kat(ten): €11 per dag
  • Tweemaal daags: €19 per dag
  • Driemaal daags: € 28 per dag

*Het verschil in het tarief van een buiten en binnen gehouden kat. Het tarief voor de buiten gehouden kat geldt alleen als de kat voornamelijk buiten leeft en alleen het voer en water ververst hoeft te worden (als de kat zich laat zien wordt er natuurlijk heerlijk geaaid en geknuffeld).

Er geldt een maximum van 4 katten. Heeft u meer katten? Dan komt er €5 per kat, per dag bij.

 

Andere kleine huisdieren

Voor de oppasservice bij andere kleine huisdieren geldt een minimum bezoek van 1 maal per dag.

Tarieven

  • Eenmaal daags: €11 per dag
  • Tweemaal daags: €19 per dag

 

Er geldt een maximum van 4 andere kleine huisdieren. Heeft u meer dieren? Dan komt er €3,50 per dier, per dag bij.

 

Combinatie

Heeft u een andere combinatie van huisdieren? Laat het mij weten, dan komen we er samen uit.

 

Extra informatie

 

Reis- en parkeerkosten

De reiskosten bedragen €0,20 per km berekend vanaf de Van Akenweg 54 B in Maastricht. Als u in een betaald parkeren gebied woont komen deze kosten (afhankelijk van het aantal bezoeken) er erbij.

 

Feestdagen 2019

Er geldt een toeslag van €7,50 per dag op de volgende dagen: Nieuwjaarsdag (1 januari); Goede vrijdag (19 april); Pasen (21 en 22 april); Koningsdag (27 april); Bevrijdingsdag (5 mei); Hemelvaartsdag (30 mei); Pinksteren (9 en 10 juni); Kerst (25 en 26 december), Oudejaarsdag (31 december).

 

Er wordt gebruik gemaakt van een oppascontract.